Αναχώρηση: 10:30 - Επιστροφή: 17:00 (περίπου)

Κατά της διάρκεια αυτή της εκδρομής θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού, παράδοσης, φιλοξενίας, ιστορίας, θρύλων και αυθεντικών γεύσεων της Κρήτης. Αυτήν την ημέρα θα απολαύσετε την Κρητική ύπαιθρο, θα έρθετε κοντά στη φύση και τα ζώα και θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία.

Η πρώτη μας στάση θα είναι σε έναν από τους τελευταίους φούρνους που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Κρήτη. Θα παρακολουθήσουμε και θα μάθουμε για όλη την διαδικασία της προετοιμασίας και του ψησίματος, και θα δοκιμάσουμε τα νόστιμα παραδοσιακά παξιμάδια, κρητικό ντάκο, και άλλες τοπικές λιχουδιές.

Στη συνέχεια, σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, στο βουνό Ιδη (Ψηλορείτης) και πολύ κοντά στο υψηλότερο σημείο του βουνού, σε ένα καταφύγιο βοσκών, το "Μιτάτο", ο κ. Ανδρέας και η οικογένειά του θα μας υποδεχτούν στο σπίτι τους και μας δείξουν τις συνήθειες και την καθημερινή ζωή των Κρητικών βοσκών. 

  5.jpg

Θα παρακολουθήσουμε και θα συμμετάσχουμε στο άρμεγμα και στο κούρεμα των προβάτων, καθώς και στην τυροκομική παραγωγή, την οποία πραγματοποιούν με παραδοσιακό τρόπο. Επιπρόσθετα, μπορεί να μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε και να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η απόσταξη της ρακής.

IMG_20170215_144609.jpgΘα απολαύσουμε ένα σπέσιαλ μεσημεριανό γεύμα στην ύπαιθρο από παραδοσιακές, τοπικές συνταγές, φτιαγμένο από αγνά υλικά, και θα δοκιμάσουμε το τοπικό αρνί, μαγειρεμένο με μοναδικό τρόπο (“αντικριστό”). Επιπλέον, θα δοκιμάσουμε σπιτικές πατάτες, φρέσκες σαλάτες, το τυρί που φτιάξαμε νωρίτερα με τα χέρια μας, καθώς και άλλα νόστιμα τοπικά πιάτα τα οποία θα συνοδεύονται με κρασί.

Σας υποσχόμαστε ότι η εκδρομή αυτή θα είναι η κορυφαία των διακοπών σας!

Σας προτείνουμε να φέρετε μαζί σας ένα ελαφρύ σακάκι.

EXTRA: χωρίς έξτρα